Uspešni na državnem prvenstvu 900 krogov v Koštaboni

Tekmovalna pomlad je že prinesla prvo letošnje zunanje državno prvenstvo. Mariborčani smo domov prinesli kar 9 odličij in en državni rekord. Na prvenstvu pa se je na strelno linijo vrnil naš najuspešnejši lokostrelec, dvakratni udelženec olimpijskih iger, Peter Koprivnikar.

Medaljo smo osvojili prav v vseh kategorijah ukrivljenega loka v kateri smo nastopali. Med dečki U15 je svojo prvo medaljo in naslov državnega prvaka osvojil Erik Koprivnikar. Med dekleti U18 je Mia Grilič osvojila 2. mesto, Urška Filipič pa 4. mesto. Maju Brezovniku pa je uspelo ubraniti naslov iz lanskega leta med med dečki U18 za piko na i pa je naslovu dodal nov državni rekord. Uspešnost mlajših kategorij je zaključila še Lučka Filipič z bronasto medaljo med dekleti U21.

Uspešno sta nastopila tudi člana, Sergej Podkrajšek je osvojil 2. mesto, povratnik na strelno linijo po skoraj 20. letih Peter Koprivnikar je zaključil tekmovanje tik pod stopničkami na 4. mestu. Četa veteranov z ukrivljenim lokom, Igor Vrbančič, Alojz Špes in Benjamin Kuster so osvojili 3., 5. in 7. mesto.

S sestavljenim lokom je bila najuspešnejša Urša Dornik, ki je med članicami osvojila naslov državne prvakinje. Najboljši med moškimi pa je bil Bojan Imperl na 3. mestu med veterani. Preostali veterani Marjan Fišer, Marjan Kokol in Boštjan Dornik so se uvrstili na 4., 8. in 9. mesto.

Povratek na tekmovanja pa je odlično uspel Vanesi Krajnc, po tem ko je osvojila vse možne rekorde in državne naslove s tradicionalnim lokom se še privaja na goli lok s katerim je bila tokrat v močni kategoriji članic na 3. mestu. Med člani goli lok pa je Miha Zadravec osvojil 7. mesto.

1 thoughts on “Uspešni na državnem prvenstvu 900 krogov v Koštaboni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja