Ukrivljeni lok
Ukrivljeni lok je najbolj razširjen slog v športnem lokostrelstvu. Pripomočki na ukrivljenem loku znanem tudi kot olimpijski slog so: merilna naprava, tleskač, odmični gumb in stabilizatorji z utežmi. Za ukrivljeni lok je značilna dvojna ukrivljenost krakov, ki poveča hitrost puščici in omogoča udobnejše streljanje. Ukrivljeni lok je trenutno edini slog, ki je uradna disciplina na Olimpijskih igrah.

Sestavljeni lok
Sestavljeni lok je lok moderne dobe. Sestavljeni lok je tehnično prilagojen današnjemu tempu in načinu življenja. Sestavljen je iz ročaja, dveh krakov, tetive, dveh napenjalnih kablov in dveh ekscentričnih koles z ležaji, ki zaradi razlike v premeru zreducirata vlečno moč loka tudi do 80%. Največja moč loka ne sme presegati 60 lbs – približno 30 kg. Lok je stalno napet s tetivo preko vlečnih in s pomožnima vrvicama preko obtežilnih žlebov kolesc in nasproti stoječima osema na koncu krakov loka. Tetiva se sproži z mehanskimi sprožilci. Na loku je dovoljena dodatna oprema; merek z lečo, kukalo na tetivi, stabilizatorji, amortizerji in avtomatsko odmično ležišče za puščico.

Goli lok
Goli lok je sestavljen iz ročaja in dveh upogljivih ploščatih krakov enako kot ukrivljeni lok. Lok je za uporabo napet s tetivo, ki ima označeno točko nasedanja puščice. Med streljanjem je ročaj oprt v dlani držalne roke, medtem ko prsti druge roke v prvem pregibu vlečejo tetivo. Ime goli lok ima zaradi skromne dovoljene dodatne opreme, ki obsega le kompenzacijski gumb, ležišče za puščico in dodatno obtežitev z utežmi. Merjenje v tarčo poteka s poravnavo smeri in višine preko konice puščice. Kompenzacija elevacije puščice se vrši s spreminjanjem višine prijema na tetivi.

Tradicionalni lok
V osnovi je podoben golemu in ukrivljenemu loku, le da je dodatna oprema še bolj skopa. Dovoljeno je namreč le ležišče za puščico in podaljšek z notranjo utežjo dolžine 12,5 cm. Tudi glede opremljenosti puščic je nekaj zadržkov, saj so predpisane teže konic. Prijem tetive je enak kot pri ukrivljenem loku z razliko, da je sidrišče dlani na obrazu v bližini očesa. S tem lokom se strelja instinktivno po občutku predvidene elevacije puščice do tarče.