Tarčno državno prvenstvo!

Zaključilo se je dvodnevno državno prvenstvo v Novem mestu. 12 naših predstavnikov je domov prineslo 5 medalj!

V soboto so s tekmovanjem zaključile mlajše kategorije in veterani. Odlično sta streljali predstavnici do 15 let z ukrivljenim lokom. Tinkara Hojnik je bila srebrna Mia Grilič pa bronasta.

Na 60m naši kadeti posamično niso blesteli, so pa ekipno bili toliko boljši. Fantje so med ekipami osvojili 2. mesto. Posamično je najbolje nastopal Maj Brezovnik s 7. mestom. Ekipo sta dopolnila Luka Lorbek z 11. mestom in Nace Preglau z 12. mestom. Med dekleti pa sta Lučka in Urška Filipič zasedli 7. in 14. mesto.

Prvenstvo so prvi dan zaključili tudi veterani sestavljeni lok, Marjan Fišer je streljal odlično, z eno večjo napako je bil na koncu bronast. Marjan Kokol pa je tekmovanje zaključil na prav tako dobrem 5. mestu.

Ogrevanje pred nedeljskimi dvoboji v članski kategoriji so odlično opravili naši člani. Sergej je na kvalifikacijah z ukrivljenim lokom osvojil odlično 2. mesto, Marcel Zavrl 4. mesto med sestavljenim lokom, z golim lokom pa je Miha Zadravec osvojil 13. mesto.

Nedeljski dvoboji našim tekmovalcem niso šli po željah, Marjan in Miha sta izpadla v 1/8 finala in sta tako člansko državno prvenstvo zaključila na 9. mestu. Sergej Podkrajšek in Marcel Zavrl pa sta se svojim nasprotnikom dobro upirala, vseeno sta oba dva izpadla v četrtini finala in končala na dobrem 6. mestu.

Za konec pa je članska ekipa sestavljenega loka v postavi Marjan Fišer, Marjan Kokol in Marcel Zavrl osvojila bronasto medaljo.