Dva državna rekorda na zlati puščici v Grazu

Ponovno so naši lokostrelci tekmovali na tradicionalnem tekmovanju za zlato puščico v Grazu. Lansko zmago je na tekmovanju branil Sergej Podkrajšek, tokrat je bil drugi. Se pa po tekmovanju lahko z novim državnim rekordom pohvalita Tinkara Hojnik in Miha Zadravec.

Glavni boj je potekal na 70m z ukrivljenim lokom, kjer je Sergej branil lansko zlato puščico. Začetek je bil za Sergeja zelo slab, po četrtini tekme je bil šele na 4. mestu. V nadaljevanju je streljal vedno bolje in se prebil do drugega mesta.

Odlično pa so ponovno streljala naša dekleta. Na 40m je od začetka do konca zelo dobro in konstantno streljala Tinkara Hojnik, ki je premagala lanski državni rekord, ki sedaj znaša 1160 krogov! Na 60m pa sta streljali Lučka in Urška Filipič. Še posebej dobro je streljala Lučka, na polovici tekme je zasedala odlično 2. mesto. Kasneje pa se je začela poznati utrujenost in je tekmovanje zaključila na 3. mestu. Urška je zaključila tekmovanje na 6. mestu.

Z novim državnim rekordom v dvojnem krogu z golim lokom pa se lahko pohvali tudi Miha Zadravec. Državni rekord je že ustrelil lani, letos pa ga je na isti tekmi tudi izboljšal.

Tekmovala sta tudi Marjan Fišer, ki je med člani sestavljeni lok zasedel 6. mesto. Na tekme pa se je vrnila tudi Vanesa Krajnc z golim lokom je zasedla odlično 4. mesto.

Sergej, Tinkara in Lučka