Državno prvenstvo AH

V Gradacu je potekalo državno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu. Prvenstva se je udeležilo 8 naših lokostrelcev v treh različnih slogih.

Dobro se je odrezala Mariborska mladina, Mia Grilič je postala državna podprvakinja med deklicami mlajšimi od 15 let. Prav tako je medaljo osvojila Lučka Filipič s 3. mestom med kadetinjami mlajšimi od 18. let, v enaki kategoriji je tekmovala tudi Urška Filipič, ki je osvojila 5. mesto.

Spremljali smo tudi troboj naših treh veteranov s sestavljenim lokom za 3. mesto. Bron je na koncu osvojil Bojan Imperl, četrti je bil Maks Sešel, 5. mesto pa je osvojil Marjan Fišer.

Med našimi člani je najbolje kazalo Sergeju Podkrajšku, ki se je v absolutni kategoriji z ukrivljenim lokom prebil v dvoboje ampak je moral na koncu priznati premoč v malem finalu in je tako osvojil 4. mesto. Edini predstavnik z golim lokom Miha Zadravec pa je zaključil nastop v absolutni kategoriji na 6. mestu.

Tudi tokrat so pa nas naši člani razveselili v ekipah in sicer v postavi Sergej Podkrajšek, Miha Zadravec in Bojan Imperl. Lanskega naslova niso uspeli ubraniti, kljub temu so zadovoljni s srebrno medaljo in naslovom državnih podprvakov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja